Hidroizolacija ravne strehe


Hidroizolacija - Ravne strehe Postopek se začne z odstranitvijo obstoječega zaključnega sloja z odvozom na trajno deponijo. Sledi čiščenje in priprava podlage ter nanos prednamaza. Nato izvedemo polno dvoslojno varjenje hidroizolacijskih trakov z ojačanim poliesterskim nosilcem v debelini 4 ali 5 mm z zaključno bitumensko obrobo z mineralnim posipom. Sledi kitanje diletacij in prebojev ter fizična zaščita robne hidroizolacije. Prikroj in postavitev vodonevpojne toplotne izolacije različnih debelin, postavitev drenažnega filca in razgrnitev zaključnega prodca do 32 mm granulacije zaradi boljšega odtekanja meteornih voda.Nekaj večjih referenc:Hidroizolacija terase


Postopek izvedbe bitumenske hidroizolacije terase je praktično enak postopku za izvedbo ravnih streh (glej poglavje Ravne strehe). Možna so odstopanja pri kvaliteti materialov (elastomerni, plastomerni ali specifične izolacije z vsebnostjo protikoreninskih strupov v slučaju izvedbe terase/strehe z ozelenitvijo).Hidroizolacija balkonov


Na balkonih se v zadnjem obdobju zaradi premajhne višinske razlike do izhodnih vrat, velikokrat izvede hidroizolacija z dvokomponentnimi dvoslojnimi cementno kavčukovimi premazi z ojačitvijo.

Najprej se oceni čvrstost obstoječega sloja, po potrebi zapolni manjkajoče površine, pusti do posušitve in v naslednjem koraku izvede prerez in lepljenje robnega gumiranega traku. Izvedba prvega sloja z ustavitvijo ojačitvene mrežice, na kar sledi izvedba zaključnega dvokomponentnega sloja.

Po potrebi ali željah stranke se ob zaključku balkona izvede kovinski ali PVC odkapni zob.Rezanje opečnatih zidov


Rezanje opečnatih zidov Potrebno se je potruditi, da se hidroizolacijski rez izvede čim nižje na objektu, če je le mogoče v nivoju temelja. Po določitvi višine reza se odbije obstoječi omet v višini rezanja, zaradi določitve možnih inštalacij (voda, elektrika, telefon...). Sledi strojno rezanje zidu, čiščenje samega reza in vstavitev hidroizolacijskega materiala v odprtino z zabijanjem nosilnih kavčukovih zagozd. Na koncu se izvede zametavanje odprtine in injektiranje nabrekajoče cementne mase do zapolnitve reza.

Po potrebi ali željah stranke se izvede tudi oblikovanje puščene hidroizolacije do željenih oblik in povezav z že obstoječimi hidroizolacijami.Nekaj večjih ali zanimivih objektov, ki smo jih izvajali:

Izolacija kamnitih zidov


Obstajata dva resna načina izvedbe hidroizolacij kamnitih ali betonskih zidov (fizični in kemijski postopek).

hidroizolacija - vrtanje Po prvem postopku se določi višina reza, ki je običajno v višini tal objekta. Izvede se preboj zidu v višini cca 25 do 30 cm. Betonska poravnava tal, vstavitev hidroizolacijskega traku, opažanje odprtine in vlivanje nabrekajočega betona do zapolnitve odprtine. Postopek se izvaja postopoma s preskoki.

V primeru, da ni druge optimalne možnosti izvedbe hidroizolacije po prvem postopku, zaradi nezmožnosti obojestranskega pristopa (sosedje, skupni zidovi, prizidki...), se lahko izvede tudi t.i. postopek vrtanja in penetracije s kemičnim sredstvom. Največkrat se tovrsten postopek hidroizolacije izvaja v kletnih prostorih.

Kemijski postopek hidroizolacije se začne z označbo vrtin (vrtanje pod predvidenim kotom), globina vrtanja pa se zaključi cca 7 cm pred koncem zidu, izvrtina se nato očisti in prične se s postopkom vlivanja. Postopek se ponavlja glede na vpojnost zidov do predvidene prepojitve zidu. Pri navedenem postopku proizvajalci kemičnih sredstev predvidevajo obvezno izvedbo ometov s posebnimi sanirnimi ometi, ker postopek penetracije ne zagotavlja zanesljive izvedbe (naknadna pokanja, slab obstoječi material, izgube tekočine...).Nekatere reference:

Vertikalna hidroizolacija s toplotno izolacijo


Vertikalna hidroizolacija s toplotno izolacijo Vertikalna hidroizolacija se izvaja pri okopanih delih objekta (kleti, bazeni..).

Postopek dela se začne z zidarskim delom priprave in poravnave podlage, sledi čiščenje in nanos prednamaza, polnim varjenjem hidroizolacijskega traku različnih kvalitet (vsaj 4 mm debeline), običajno tudi s toplotno in fizično zaščito hidroizolacije pred zasutjem objekta. Postopek se večinoma izvaja pri novogradnjah ali pa sanacijah obstoječih objektov.Nekaj referenc:

Talna hidroizolacija


Postopek izvedbe talne hidroizolacije je podoben izvedbi vertikalne hidroizolacije (glej poglavjeVertikalne hidroizolacije).


HIZOL PLUS hidroizolacije d.o.o | Klunova ulica 5, 1000 Ljubljana | mobi:041 417 427 | tel:01 251 8366 | Davčna številka: SI 61499404 | Matična številka: 7051832000

© 2016 HIZOL PLUS hidroizolacije d.o.o. Vse pravice pridržane.

izdelava in oblikovanje spletne strani: Boštjan P.